Chai latté blog

Vyzkoušejte netradiční panna cottu s White Shark Chai

Až to ochutnáte, pochopíte. Naše verze italského dezertu Panna cotta s White Shark Chai je krémová, hladká a osvěžující. Prostě si ji zamilujete jako my. A pozor – pro gurmány – lze ji upravit i přidáním pár lžic rumu.


Co budete potřebovat na 4-5 porcí

  • 1 balíček želatiny, cca 7g
  • 3 lžíce vody
  • 1,5 šálků plnotučného mléka
  • 1/2 šálku White Shark Chai Latté (druhou půlku můžete vypít, ale to vás asi také napadne :)
  • VOLITELNĚ: 2 lžíce rumu, ideálně Capitan Bucanero Añejo


Postup

V malé misce nasypte želatinu do vody. Odstavte.

V hrnci zahřejte půl šálku mléka téměř k varu. Pozor, jakmile se bude mléko blížit k bodu varu, stáhněte hrnec z horké plotny. Poté vmíchejte chai, dokud se nespojí. Přidejte želatinovou směs a míchejte, dokud se zcela nerozpustí. Přidejte zbývající 1 šálek mléka a promíchejte. Pokud jste se rozhodli pro rum, teď je pro něj správná chvíle – přidejte 2 lžíce a zamíchejte. Skvěle se hodí tradiční Capitan Bucanero Añejo z Dominikánské republiky a lze ho koupit na zanzibarshop.cz spolu s Chai latté. 

Hrnec poté postavte do studené lázně, kterou uděláte třeba ve dřezu. Dávejte pozor, aby se do mléčné směsi nedostala voda – to by byla škoda, protože by veškerá předchozí práce vyšla vniveč. Míchejte, dokud směs nezhoustne a chai koření přestane klesat ke dnu. Poté nalijte do mističek a zchlaďte v chladničce, dokud neztuhnou. Servírovat můžete v mističce, nebo můžete panna cottu vyklopit na talířek a kochat se její krásnou hladkou strukturou. Lístek máty na ozdobu přidá na vizuální síle dezertu a navíc panna cottu krásně ovoní.